DANSSCHOOL
QUE RICA SALSA
WAAR DANSEN GENIETEN IS
Start nieuwe cursussen:
12 september 2023
Iedereen kan dansen
  

EVEN VOORSTELLEN

Hallo, mijn naam is Michael Ilsen, enthousiaste eigenaar van dansschool Que Rica Salsa. Ik vertel jou graag mijn verhaal.
Image
Docent/eigenaar danschool Que Rica Salsa
Michael Ilsen (rechts) met (dans)partner
Teresa (links)
Mijn passie voor salsa is ontstaan na het zien van de film ''Salsa''. "Wow, zo wil ik ook dansen!'' dacht ik. De energie stroomde gelijk door mijn lijf. Dus ik ging aan de slag met een instructievideo. Dat gaf niet de voldoening die ik zocht. Dus ging ik op zoek naar een salsa dansschool. Mijn eerste koos ik uit, omdat die veel aandacht aan techniek besteedde. Dat is je basis, die moet gewoon goed zijn.

Ik herinner me nog de spanning richting de eerste les. ''Kan ik het wel?'' vroeg ik me af. Het antwoord op die vraag kwam razendsnel. Het voelde direct heel vertrouwd, het ging als vanzelf. Het werd passie. Ik wilde al snel meer.

dance is music made visible Omdat ik de aandacht voor muzikaliteit en ritme miste, ben ik naar een andere dansschool gegaan. De honger om steeds beter te worden was immers groot. Hier werd ook het zaadje geplant voor mijn eigen dansschool. Want ik had al gemerkt dat ik techniek en figuren op een leuke manier aan medecursisten kon uitleggen. Bij een derde dansschool vond ik uitbreiding van het aantal figuren. Het maakte me compleet als danser. Ook ontkiemde het zaadje daar verder naar een plant.

Zo gebeurde het dat ik voor de groep mocht staan bij één van de dansscholen waar ik ook les heb gehad. De eigenaresse van deze dansschool zei volmondig 'ja!' toen ik haar vroeg of ze mij salsa les zag geven. Sterker nog: zij gaf mij de kans om bij haar het vak van dansleraar te leren. Dit voelde heel natuurlijk voor mij en ik realiseerde mij dat mijn droom om een eigen dansschool te beginnen heel dichtbij en heel realistisch was.
Met veel trots presenteer ik dan ook dansschool Que Rica Salsa, de realisatie van die droom. Mijn dansschool die techniek, muzikaliteit en een breed scala aan figuren aanbiedt en die de sfeer van passie uitademt.

Salsa dansen is voor mij gewoon dé vibe van mijn leven. Het geeft energie als ik moe ben, het zweept me op als ik een slechte dag heb, het maakt mijn hoofd leeg als het vol zit, het is ontspanning na een dag vol inspanning. Salsa is een enorme positieve bron van energie.
"Mijn, tot nu toe, mooiste zelf gedanste demo!"
-Michael Ilsen-

Naast salsa kwam ik tijdens een dansweekend eigenlijk min of meer per toeval in aanraking met een workshop Kizomba. Een nieuwe liefde werd aangewakkerd. Met alleen de kennis van de basisstappen had ik al genoeg om de wereld om me heen te laten. Dit heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat ik, samen met mijn grote liefde Teresa, inmiddels al een paar certificaten heb behaald van een lerarenopleiding kizomba en semba in België.

Daar waar Salsa voor mij symbool staat voor positieve energie, zo staat Kizomba voor mij voor heerlijk wegdromen op muziek. Samen twee prachtige stijlen die elkaar geweldig aanvullen. De mood van het moment, neemt je als vanzelf mee.

Of het nu salsa of kizomba is, graag wil ik:
  • jou laten beleven hoe leuk salsa en kizomba is
  • en jou hierin verder te ontwikkelen in een laagdrempelige sfeer
  • zodat jij vol positieve energie huiswaarts keert
  • en zo misschien wel een nieuwe passie ontstaat

Ik hoop jou gauw te zien! De muziek roept je!